Gelukkelig

Hoe geluk voelt? Ik denk het wel te weten. Geluk is als je op momenten dat het wat minder leuk is je je leven alsnog kan waarderen. Dat je kan denken oké, ja, dit is goed kut of ja, hier heb ik dus helemaal geen zin in, maar dat je weet dat het over gaat en dat als dat niet zo is en je besluit op te geven dat je weet dat er mensen om je heen zijn die jou weer blij kunnen maken.

Het zit in de kleine dingetjes. Geluk zit in de zon, in pas gemaaid gras, in een lachbui, in de momenten dat je in de spiegel kijkt en denkt dat je er goed uit ziet (ongeacht of de rest van de wereld het daar ook mee eens is), in lieve verrassingen, in zingen en dansen, in liefde, in het moment dat je zomervakantie begint, in geinen in de klas, in sprintjes, in je goed voelen, in de laatste stagedag, in het drankje met collega’s na een drukke zomerdag, in lieve leuke mensen, in het op de fiets zitten na een lekkere of zware training, in een knuffel van je lievelingspersoon, in het bereiken van de top van een berg, in een rustige ochtend, in sneeuwballen gooien, in dat je bed ‘s ochtends duizend keer zo lekker ligt, in adrenaline, in kampvuurtjes en in het wakker blijven tot je de zon ziet opkomen.

Geluk is niet te koop, maar zonder geld kom je nou eenmaal niet zo ver. Dus moeten we werken, werken, werken en werken tot we erbij neervallen en als student mag je er ook nog bij studeren. Soms resulteert dat in wakker worden en denken waarom wordt ik eigenlijk wakker? Kan ik vandaag niet even overslaan? Klinkt heel dramatisch, maar gaan slapen met het vooruitzicht dat je zodra je wakker wordt 14 uur moet werken is gewoon niet echt het beste vooruitzicht, helemaal niet als dit een x aantal dagen achter elkaar is waarin je dus alleen maar werkt en . Punt is, dat zonder slechte dagen, je ook geen goede dagen kan hebben. Heb je alleen maar goede dagen? Gefeliciteerd! Echt lekker bezig! Maar hoe waardeer je dan de simpele dingen zoals dat pas gemaaide gras, de spanning in je kuiten tijdens die lange fietstocht met het zonnetje op je bolletje en het besef dat het een prachtige dag is die je niet mag verspillen omdat de verplichtingen weer voor de deur staan. Voor mij is geluk een dosis adrenaline en het gevoel dat je mondhoeken van nature omhoog krullen en je breeduit wilt lachen en voluit wilt zingen ondanks dat wildvreemden je kunnen horen (en je dus echt voor geen fuck kunt zingen). Gelukkig zijn is koesteren wat je hebt, liefhebben wie jou lief heeft, hoopvol zijn over de toekomst, vrede hebben met het verleden en dromen over wat je allemaal nog wel niet kan doen in je leven.

Weet je wat het is, leven is waarschijnlijk nou eenmaal niet die rozengeur en maneschijn die jou in de baarmoeder beloofd is, maar zolang de kleine geluksmomentjes opwegen tegen de shitty days prijs ik mijzelf gelukkig. Uiteindelijk is alles relatief en is er niks zo verraderlijk en tevens helder als tijd. Tijd loopt namelijk toch wel, dus loop gewoon mee.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s